skip to Main Content
info@hallasfok.hu
+ 06 84 314 246

Elemek/akkumlátorok-töltők

A hallókészülékeket, energiaforrásuk alapján két féle csoportba sorolhatjuk:

Elemes

Az elemes hallókészülékek cink-levegő elemmel működnek, készülék típusonként az elem méretek is változóak. Fontos megtanulni, hogy sajátunkba melyik méretű való és hogyan kell cserélni ezeket. Minden esetben a készülékbe helyezés előtt távolítsuk el a fóliát és hagyjuk egy percig „szellőzni” az elemet, növelve ezzel az élettartamát, mely függ a hallókészülék típusától, a használt programoktól, a hangkörnyezettől és a napi használat időtartalmától. Átlagosan egy elemnek 5-10 nap az élettartama.

Akkumulátoros

A legmodernebb hallókészülékekben már gyárilag beépített lítium-ion akkumulátorok találhatók, ezekhez a felhasználó nem is fér hozzá, nem kell cserélnie. Naponta csupán annyi a dolga, hogy a hallókészülékhez tartozó töltőbe 3-4 órára, de akár egész éjszakára behelyezze, így biztosítva a hallókészülék 10-12 órás zavartalan működést.

EGYEDI ILLESZTÉKEK

Halláscsökkenés típusa szerint egyes nagyothallók számára, egyedi mintavétel után egyéni fülillesztéket gyártatunk a megfelelő hallás és az esetleges sípolások, gerjedések elkerülése érdekében. Ezek anyaga és formája a nagyothallás mértékétől, anatómiai adottságoktól függően számtalan típusú lehet. Mindig az Ön számára legmegfelelőbbet választjuk ki!Egy ilyen illeszték gyártási ideje 2-3 hét, élettartama 1 év, ez idő letelte után érdemes újat csináltatni.

EGYEDI FÜLDUGÓK

Ép halló ügyfeleink számára forgalmazunk egyedi mintavétel alapján gyártott és univerzális, speciális füldugókat:

Uszodai

Zajvédő

Zenei

Vadász

Back To Top